Este vorba despre furnizarea de informatii cu privire la reuniunile organizate pentru sprijinul dependentilor de alcool si droguri, sfaturi medicale pentru tinerea sub control a acestor probleme de dependenta, precum si accesul la programe de radio produse de catre Organizatia Alcoolicilor Anonimi, scrie bbc.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aplicatia va furniza informatii utile pentru oamenii care se lupta vicii greu de invins pentru a ii ajuta sa renunte la acestea", a declarat Yevgeny Bryun, lider al departamentului de narcotice din cadrul Ministerului Sanatatii.

Este prevazut ca aplicatia sa fie disponibila la inceputul lui 2016, insa liderul departamentului de narcotice a declarat ca toate resursele sunt deja disponibile, inclusiv lansarea unui post de radio al clinicilor de reabilitare in cadrul caruia specialistii in dezalcoolizare vorbesc despre procesul de recuperare.

Expertii din domeniul medical se alatura planului oferind sustinerea necesara pentru a rezolva problema pe care prim-ministrul rus Dmitry Medvedev a intitulat-o "dezastrul national".

Statisticile ONU arata ca 30% din decesele inregistrate in Rusia in anul 2012 au fost cauzate de dependenta de alcool.

La Moscova un nou sistem de combatere a consumului de alcool contine propunerea de a fi emise certificate medicale speciale pentru oamenii care reusesc sa se tina de programul de dezalcoolizare, iar seful serviciului antidrog a propus infiintarea unui post de televiziune dedicat oamenilor care se lupta cu dependenta de alcool.