Cantareata Loredana Groza a anuntat pe Facebook ca refuza sa cante in orasul Orhei, din Republica Moldova, pentru ca nu vrea ca specatacolul sa devina subiect de controversa politica. In Orhei anul acesta a devenit primar controversatul om de afaceri Ilan Shor, implicat in celebrul caz al "Miliardului furat".

LoredanaFoto: loredana.ro

"Dragii mei moldoveni, Si eu sunt moldoveanca de-a voastra, va iubesc si va respect. Din pacate nu pot canta pentru voi duminica aceasta la Orhei, unde fusesem invitata la un concert in aer liber. Stiu ca sunt momente dificile pentru voi insa nu imi doresc ca muzica si spectacolul meu sa devina un subiect de controversa politica", scrie cantareata pe pagina ei de pe reteaua de socializare.

"Va promit insa ca o sa ma intorc la voi cu multa bucurie intr-o zi mai linistita si sper sa ma primiti cu aceeasi caldura si dragoste cu care m-ati intampinat de fiecare data", mai spune Loredana.

Si Pavel Stratan a anuntat pe Facebook ca renunta la concertul programat duminica.

"Pentru prima data in 11 ani de cariera muzicala, sunt rugat de voi insiva, sa renunt la un concert, si aici ma refer la concertul din 6 septembrie, unde am fost invitat sa cant in aer liber in orasul Orhei. De mult mi-am dorit sa am un concert mare si frumos la voi, in care la ultima piesa sa nu fiu lasat sa cobor de pe scena, dar nu invers. (...) Promit ca din acest moment imi retrag acceptul de a canta pe data de 6 septembrie in orasul Orhei", a anuntat cantaretul.

Potrivit Unimedia, la data de 6 septembrie a fost anuntat un concert la Orhei, in care fusesera anuntati Loredana, Nicolai Baskov si Pavel Stratan.

Conform sursei citate, Ilan Shor, s-a aratat nedumerit de refuzul Loredanei si regreta ca unii artisti confunda cultura cu politicul.

CititiCine este Ilan Shor, personajul principal din raportul Kroll privind ￯Furtul Secolului￯ din Republica Moldova. Omul de afaceri controleaza banci, Aeroportul din Chisinau, televiziuni si un club de fotbal.