Doua persoane sustin ca au gasit un tren nazist, a carui soarta este invaluita in mister de cand s-a zvonit ca a disparut aproape de sfarsitul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, incarcat cu pietre pretioase si arme, informeaza Reuters.

Doua persoane sustin ca au decoperit un tren nazist incarcat cu valoriFoto: Captura YouTube

Autoritatile locale din districtul Walbrzych, din sud-vestul Poloniei, au declarat ca au fost contactate de o firma de avocatura ce reprezinta un polonez si un german ce sustin ca au descoperit trenul si vor 10% din valoarea celor gasite.

"Avocatii, armata, politia si pompierii se ocupa de asta", a declarat Reuters un oficial al consiliului districtual. "Zona nu a fost niciodata sapata pana acum si nu stim ce am putea descoperi", a adaugat oficialul.

Potrivit presei locale, trenul respectiv a disparul in 1945, plin cu lucruri furate din orasul est-german Breslau, acum denumit Wroclaw si parte a Poloniei, in conditiile inaintarii Armatei Rosii.

Un articol al unei publicatii poloneze sustine ca trenul era blindat si apartinea Wermacht-ului, armata germana.

Potrivit miturilor locale, prezentate de Radio Wroclaw, trenul a intrat intr-un tunel din apropierea castelului Ksiaz in regiunea montana Silezia Inferioara si nu a mai iesit niciodata. Potrivit mitului, tunelul a fost apoi inchis si a fost uitata locatia sa.

Conform Radio Wroclaw, trenul lung de 150 de metri era incarcat cu arme, "echipamente industriale", pietre si metale pretioase si alte valori.

Unii sceptici spun insa ca nicio dovada nu indica faptul ca trenul chiar a existat

Joanna Lamparska, descrisa de Radio Wroclaw drept o cunoscatoare a istoriei regiunii, a spus ca si altii au cautat in trecut trenul, stricand chiar si liniile de cale ferata, dar nu au gasit nimic.