Un papagal inteligent din rasa Marele Alexander a fost retinut la o sectie de politie din India dupa ce o femeie, in varsta de 85 de ani, a depus o plangere impotriva lui intrucat facea comentarii abuzive la adresa acesteia, scrie telegraph.co.uk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se presupune ca papagalul, denumit Hariyal, a fost dresat de stapanul acestuia, Suresh Sakharkar, timp de doi ani pentru a abuza de femeia in varsta, mama vitrega a acestuia.

Familia traieste separata din cauza disputelor legate de proprietate, conform rapoartelor intocmite de politie.

Femeia s-a plans autoritatilor ca este insultata de catre papagal de fiecare data cand trece pe langa casa fiului vitreg din orasul indian Rajura.

"Acesta este motivul pentru care am depus plangere de trei ori in ultimii doi ani. Politia m-a sunat si ne-a chemat pe toti trei la sectie. Sunt de parere ca ofiterii ar trebui sa faca investigatii si sa retina papagalul", a declarat femeia.

"Exista o disputa intre femeia in varsta si fiul ei vitreg asupra terenurilor si a bunurilor. Am urmarit cu atentie papagalul, insa acesta nu a rostit niciun cuvant cat a fost retinut in sectia de politie," a declarat ofiterul de politie P. S. Dongre pentru presa locala.

Dupa acest incident, papagalul a fost predat Directiei Civice de Stat, care se ocupa de protectia mediului inconjurator si, cel mai probabil, papagalul va fi lasat in libertate, conform dunyanews.tv.