Clonarea umana ridica numeroase probleme tehnice si etice, dar se pare ca motivul pentru care nu a fost pusa in practica pana acum a fost faptul ca e total inutila, scrie Playtech.

ClonareFoto: youtube.com

Aceeasi teorie este sustinuta si de George Annas, bioetician la Universitatea din Boston. In majoritatea tarilor, exista legi sau acorduri asupra ideii de a multiplica o fiinta umana. De asemenea, clonarea e o tehnica inca imperfecta, iar, asa cum e logic, daca ai crea o clona imperfecta e ca si cum ai face o persoana cu anomalii genetice abominabile, potrivit Tech Insider.

Putem citi un intreg genom uman, iar tehnologia prin care facem asta devine din ce in ce mai simpla, mai rapida si mai ieftina, dar inca nu avem idee exact cum functioneaza. Si chiar daca am sti, tot nu am putea crea oameni perfecti, din moment ce ne-am baza pe genele unora obisnuiti.

Doar pentru ca nu e o idee stralucita sa clonezi oameni nu inseamna ca cineva nu o va face, la un moment dat. Unii oameni isi imagineaza ca ar fi o modalitate prin care ar putea obtine o copie fidela a actorului sau cantaretului preferat. In realitate, acesta e departe de a fi un motiv plauzibil si nu putem neglija nici partea etica.