Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Zurich, Elvetia, au inventat o fibra textila, care poate fi tesuta din deseurile abatoarelor, scrie designindaba.com

HotNews.roFoto: Hotnews

Philipp Stossel, doctorand si cercetator, spune ca fibra textila poate fi conceputa din colagenul extras din deseurile animale, care este transformat apoi in gelatina din care se pot produce fire textile foarte subtiri.

Gelatina din piele, oase si tendoane este incalzita pentru a fi extrase proteinele, substanta rezultata este stropita apoi cu etanol pentru a o intari, iar la final aceasta poate fi taiata in felii foarte subtiri.

Acestea sunt tratate ulterior cu rasina, care leaga fibrele impreuna, si imbibate cu lanolina pentru a deveni flexibile.

Stossel a tricotat o pereche de manusi din fibre obtinute din gelatina animala si a observat ca aceste fibre sunt mai moi decat lana naturala, au un luciu natural si constituie o tesatura mult mai buna din punct de vedere al izolarii termice. In prezent, Stossel lucreaza la modalitati de a face ca aceasta tesatura sa fie rezistenta la apa.