Pictura intitulata "Coafeza", semnata de Pablo Picasso si evaluata la costul de 15 milioane de dolari, va fi adusa inapoi in Franta prin intermediul oficialilor Ambasadei Frantei de la Washington, DC, informeaza france24.com

Picasso - La CoiffeuseFoto: Captura YouTube

Pictura, lasata mostenire guvernului francez, a fost ultima data expusa in Munchen in anul 1998, inainte de a se intoarce la Paris, unde a fost dusa la centrul de arta Georges Pompidou.

Oficialii centrului si-au dat seama ca pictura lipseste in anul 2001, cand o alta galerie a solicitat inchirierea acesteia. In decembrie 2014 oficialii trasportului maritim din New Jersey au descoperit pictura invelita in hartie, intr-un pachet ce fusese trimis din Belgia prin intermediul companiei de transport maritim FedEx. Pe pachet era declarata valoarea de 37 de dolari si urarea "Joyeux Noel" (Craciun Fericit).

Autoritatile vamale au confiscat pachetul si l-au trimis de urgenta in New York pentru investigatii.

Un grup de experti francezi au calatorit la New York in ianuarie 2015 pentru a verifica autenticitatea lucrarii, folosind fotografii si inregistrari istorice, si au ajuns la concluzia ca este vorba despre lucrarea originala a artistului.