Ultima victima a lui Jack Spintecatorul urmeaza sa fie exhumata, dupa ce o noua carte pe subiectul cunoscutului criminal in serie care a terorizat Londra in toamna anului 1888 sustine ca acesta era sotul instrainat al prostituatei din East End care a incheiat seria sangeroaselor crime, Mary Jane Kelly, relateaza The Telegraph.

Ministerul Justitiei de la Londra a aratat ca va acorda un permis de exhumare pentru mormantul ultimei victime a Spintecatorului, dupa ce a examinat noua teorie.

Autorul cartii, Dr Wynne Weston-Davies, a furnizat autoritatilor dovezi ca Mary Jane Kelly este o ruda de a sa si ca uciderea ei a fost un act de razbunare maritala.

Weston-Davies sustine ca adevarata identitate a lui Jack Spintecatorul ar fi Francis Spurzheim Craig, care la vremea crimelor era un reporter in varsta de 51 de ani care scria despre cazurile la care lucra politia si despre anchetele din zona East End a Londrei.

Francis Spurzheim Craig locuia in Mile nd Road, Whitechapel, la doar cateva minute distanta de locul unde s-a produs prima crima.

Weston-Davies crede ca Francis Spurzheim Craig avea cunostinte despre metodele de ancheta ale politiei, fapt ce l-a ajutat sa omoare alte 4 femei ca sa poata "ascunde" adevarata intentie - uciderea sotiei care l-a facut de ras revenind, pe ascuns, la viata de prostituata la doar cateva luni dupa nunta din 1885.

Autorul spera ca teoria sa va fi confirmata, cel putin partial, de probele ADN obtinute in urma exhumarii.

Weston-Davies a reusita sa gaseasca si ceea ce s-ar putea dovedi a fi singura imagine cu fata lui Jack spintecatorul care a supravietuit timpului. Este vorba despre o schita realizata in timpul anchetei asupra primelor victime ale Spintecatorului despre care se crede ca il arata pe Craig stand in fata tribunalului unde culegea informatii despre crimele pe care este posibil sa le fi comis chiar el.