Ce vinuri te imbata cel mai repede

de paradisverde.ro     HotNews.ro
Miercuri, 29 iulie 2015, 14:52 Magazin

Cum se bea vinul
Foto: MorgueFile.com
​Exista conceptia, larg raspandita, ca unele vinuri te imbata mai repede decat altele. Sa vedem cum stau lucrurile de fapt.

De ce ne imbatam cand bem vin

1. Din cauza alcoolului pe care acesta il contine, desigur!

2. Asa incat, putem spune ca nu vinul, ci alcoolul din vin produce starea de betie! (Oricat de pretioasa ar parea, aceasta afirmatie ne va ajuta in continuare sa ne lamurim cum stau lucrurile.)

3. Daca alcoolul este camuflat sub dulceata vinului, sigur ca vinul va fi baut mai cu pofta si in cantitate mai mare, fapt care conduce, implicit, la o acumulare mai mare de alcool in organism. (si mai departe stiti cum continua povestea!)

4. La noi, de regula, mancarurile proaste se asociaza cu vinurile dulci ori demidulci, baute in cantitati mari, ceea ce inseamna si cantitati mari de alcool introduse in corp, furisate pe langa dulceata vinului.

5. Nu trebuie inteles ca vinul dulce ar fi rau. In definitiv, e o chestiune de gust. Insa, foarte adesea, sub dulceata unui vin, se dosesc defecte care, in mod obisnuit, ar face ca acel vin sa nu mai poata fi vandut.

6. Ca sa fie clar: vinul dulce poate fi obtinut si pe cai naturale, cinstite, cum sunt vinurile aromatizate ori licoroase, care pot avea pana la 22% alcool, dar si pe cai necinstite (si ilegale) prin adaos de zahar sau, si mai grav, cu adaos de zahar si alcool.

Cum se bea vinul, ca sa nu duca la betie

1. Combinatia ideala este cea dintre vinurile seci (rosii sau albe) si mancarurile consistente.

2. Vinul niciodata nu se da "peste cap", ci se savureaza.

3. Vinul nu se bea niciodata pe stomacul gol, pentru ca imediat se va instala starea de betie.

4. Vinul nu se bea pentru hidratare ori ca inlocuitor de racoritoare. Se pare totusi ca... Exista un vin care induce starea de betie mai repede decat altele, chiar consumat in cantitati reduse. Este vorba despre sampanie (vinurile spumante). Explicatia ar fi aceea ca bulele de gaz grabesc transferul alcoolului in sange, motiv pentru care si starea de ameteala se instaleaza mai rapid.

Text paradisverde.ro




















7519 vizualizari
  • 0 (4 voturi)    
    vinul te imbata in functie (Miercuri, 29 iulie 2015, 16:29)

    bancher [utilizator]

    de cat alcool contine.
    Exista vinuri care au 10.5-11% alcool, dar si vinuri cu 12% alcool, cu 12.5-13%-14% alcool. Normal ca unul cu 14% alcool te imbata mai repede decat cu unul cu 10.5%.
    Pe de alta parte depinde si cum se bea vinul:
    -bautul pe burta goala, si repede, te imbata imediat
    -bautul cu burta plina de mancaruri consistente (ca la nunta), incet, nu te imbata aproape deloc.
    -depinde de cum rezista fiecare: eu spre ex ma imbat destul de greu,nevasta-mea daca bea aceiasi cantintate de vin, se face crita.
    • 0 (0 voturi)    
      soata crita - o fi ceva legat si de... (Miercuri, 29 iulie 2015, 19:30)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      ..cantitatea de vin băuta/nr. de kg per persona?

      similar cu administrarea medicamentelor la copii?
  • 0 (0 voturi)    
    pentru ca este mult prea cald... (Miercuri, 29 iulie 2015, 19:33)

    ..13 [utilizator]

    Sa pun putina muzica de suflet...
    http://virtualromania.org/music/maria/2.%20Bun%20ii%20vinul%20ghiurghiuliu.html
  • +1 (1 vot)    
    aici a dat-o in bara (Joi, 30 iulie 2015, 10:59)

    Gobelin [utilizator]

    "6. Ca sa fie clar: vinul dulce poate fi obtinut si pe cai naturale, cinstite, cum sunt vinurile aromatizate ori licoroase, care pot avea pana la 22% alcool, dar si pe cai necinstite (si ilegale) prin adaos de zahar sau, si mai grav, cu adaos de zahar si alcool. "

    Alcoolul din vin provine din fermentatia glucidelor din struguri.
    Astfel, cu cat se lasa mustul mai mult la fermentat, cu atat e mai putin dulce si mai alcoolizat.
    Prin fermentatie naturala, vinul ajunge la maxim 9-10% (vinul otetit) fara nici un gram de glucide.
    Spre comparatie, prunele, care dau o cantitate mult mai mare de alcool, abia prin fierbere si condensare ajunge sa produca votca de 30%.
    In concluzie, chestia cu vinurile licoroase (22%), dulci si tari, obtinute prin metode naturale, e o prostie fara margini.
    Toate vinurile de 13-14% si peste au adaos de alcool. Putin, dar este.
    Daca mai sunt.si dulci, foarte probabil ori au fost oprite foarte devreme din fermentatie, si s-a adaugat muuuult alcool, ori au fermentat si s-au adaugat si alcool si indulcitori.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă