Cel mai probabil că nu, având în vedere că Google a refuzat oferta pe care a primit-o de la o firmă producătoare de mâncare fast-food, în urma intențiilor companiei de a își extinde serviciile pe piața alimentară a produselor vegetale.

Google LogoFoto: Google

Google a încercat să își extindă domeniul de activitate într-o direcție care nu are legătură cu industria tehnologică. Este vorba despre informațiile recent publicate pe internet despre intenția companiei Google de a cumpara firma Impossible Foods, o afacere în dezvoltare care produce hamburgeri vegetali și al cărei slogan este următorul: ”Iubim carnea, iubim brânza și de mii de ani ne bazăm pe animale pentru a le produce. Impossible Foods a găsit o metoda mai bună. Noi folosim plante pentru a face cele mai bune tipuri de carne și brânzeturi pe care le-ai mâncat vreodată”, conform impossiblefoods.com.

Google a avut intenția să cumpere afacerea celor de la Impossible Foods pentru o sumă cuprinsă între 200 și 300 milioane de dolari, însă a renunțat la această idee, întrucât firma ar fi apreciat valoarea afacerii la un preț mai mare decât a fost compania Google dispusă să plătească, scrie engadget.com.

Dacă Google va căuta să investească în afaceri similare nu este sigur, însă astfel de zvonuri ne arată cât de departe poate să meargă compania Google pe piața investițiilor, atunci când vine vorba despre intențiile sale de a își extinde domeniul de activitate.

Cu toate acestea, este clar că Google își arată dorința de a se implica în proiecte umanitare, așa cum a fost și cazul proiectului Life Science, al laboratoarelor Google X, în cadrul căruia au avut loc o serie de experimente ce au implicat folosirea unor nanoparticule pentru detectarea semnelor de apariție a cancerului și a altor boli.