O fabrică din China care a produs circa 41.000 de telefoane iPhone contrafăcute a fost închisă și 9 oameni au fost arestați. Nu este prima dată când autoritățile chineze descoperă astfel de afaceri ilegale, cu 4 ani în urmă fiind închise alte câteva magazine ce vindeau sub numele companiei americane Apple dispozitive electronice contrafăcute.

iPhoneFoto: Reuters

Întreaga afacere era condusă de doi soți pentru care câteva sute de angajați lucrau la asamblarea unor piese achiziționate la mâna a doua pentru producția de telefoane iPhone, vândute la export ca telefoane noi.

Telefoanele contrafăcute imitau atât de bine originalul încât chiar și angajații erau convinși că lucrează pentru firma americană Apple, scrie bbc.com.

Fabrica a fost descoperită în data de 14 mai, însă informațiile legate de această operațiune au fost făcute public de către Biroul Securității Publice de la Beijing abia duminică, 26 iulie.

Conform raportului întocmit de autorități afacerea ilegală a produs, în numai 5 luni de la înființarea sa, telefoane iPhone în valoare de 19 milioane de dolari.

Autoritățile chineze au declarat că au fost avertizate cu privire la această afacere de către autoritățile americane, care au confiscat de-a lungul timpului astfel de telefoane contrafăcute. China a fost de acord să colaboreze cu autoritățile Statelor Unite ale Americii în încercarea de a opri producția de bunuri contrafăcute care ajung pe piața americană.