În urma unei explozii ce a avut loc la un centru de cercetare ce aparține statului american Maryland s-a descoperit că spațiul era folosit ca laborator pentru producția de metamfetamină, scrie theverge.com.

InstitutFoto: Wikipedia

Explozia a avut loc în data de 18 iulie la Institutul Național al Standardelor Tehnologice, iar în urma incidentului un agent de pază a fost rănit și i s-au acordat îngrijiri medicale. După acest incident paznicul a demisionat de la locul de muncă spunând că este prea bătrân pentru a se supune unor astfel de pericole, conform raportului întocmit de autoritățile locale.

În urma cercetărilor întreprinse de oficialii poliției locale au fost găsite la locul exploziei dovezi care indică faptul că institutul era folosit ca laborator pentru producția de metamfetamină. Oamenii legii investighează, în prezent, cum a fost declanșată explozia.

Presupusul laborator de metamfetamină se află în Gaithersburg, Maryland, și a fost descoperit în clădirea de stat special construită pentru proiectele de cercetare ale Institutului Național al Standardelor Tehnologice, ce fusese eliberat recent în urma finalizării unui experiment științific.

"Faptul că această explozie a avut loc într-o instituție finanțată de contribuabili, cu posibilitatea de a pune în pericol viața angajaților acestui institut, este de mare interes pentru autorități", a declarat Lamar Smith, delegat al Camerei Reprezentanților Statelor Unite ale Americii.

Până acum nu au fost făcute arestări în acest caz.