Luni, 20 iulie, a avut loc la Casa Alba prima întâlnire a președintelui Obama cu un robot creat pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea organizației ADA (Americans with Disabilities Act), scrie popsci.com.

ObamaFoto: PopSci

Alice Wong, fondatoarea proiectului dedicat persoanelor cu handicap de vedere, a fost primul vizitator telerobotic la Casa Albă care a manevrat un robot prin intermediul calculatorului pe tot parcursul întâlnirii sale cu președintele Barack Obama.

Vizita a fost plănuită cu ocazia celebrării a 25 de ani de la înființarea organizației ADA, despre care Obama a ținut un discurs după această întâlnire. Discursul poate fi urmărit în videoclipul de mai jos.

Robotul care a făcut posibilă vizita lui Alice la Casa Albă este BeamPro, ce permite utilizatorilor săi să îi controleze mișcările prin intermediul calculatorului, afișându-le imaginea pe monitorul video. Cu ajutorul tehnologiei ce stă la baza creării acestui robot, persoanele cu dizabilități pot fi văzute și auzite în timp real de la distanță, conform site-ului producătorilor, suitabletech.com.

În urma întâlnirii, Wong a publicat pe contul său de Twitter un mesaj prin care s-a declarat încântată de această experiență.

Discursul lui Obama la aniversarea a 25 de ani de la înființarea organizației ADA (Americans with Disabilities Act)