Armata americană testează nanosateliți ce vor fi lansați cu scopul de a îmbunătăți capacitarea de transmitere a semnalelor radio în zonele rurale.

NanosatelitFoto: US Army

Operațiunea are ca scop trimiterea în spațiu a unor nanosateliți pentru a oferi o acoperire mai bună comunicării prin unde radio pentru soldații americani, scrie engaget.com.

"Este ca în cazul lansării unei antene de telefonie mobilă, numai că aici este vorba despre unde radio”, a spus Travis Taylor, cercetător în cadrul diviziei tehnologiei spațiale a armatei americane.

Este nevoie de aproximativ 12 astfel de sateliți mici care să orbiteze Pământul pentru a obține acoperirea necesară pentru armata americană. Acest lucru este dificil de realizat nu doar din punct de vedere al costurilor de lansare, ci și în ceea ce privește designul sateliților și motoarele folosite pentru propulsarea acestora. Echipa de cercetători condusă de Travis Taylor este în căutarea unei noi tehnologii care să folosească altfel de motoare de rachetă, în afara celor convenționale care, fiind destul de puternice, ar distruge întregul dispozitiv.

Proiectul are ca termen limită luna februarie a anului viitor, dată până la care oficialii armei americane speră să lanseze în spațiu toți cei 12 nanosateliți.