Înainte de a posta un ”selfie” pe Facebook ar trebui să ne gândim ce spune acest lucru despre personalitatea noastră, conform canalului de youtube Wall Street Journal.

Partea intunecata a unui selfieFoto: Captura YouTube

Două studii efectuate recent arată că oamenii care obișnuiesc să publice fotografii ”selfie” pe rețelele de socializare sunt mai predispuși să aibă ceea ce psihologii numesc ”triada întunecată a personalității”: machiavelism, narcisism și psihopatie. Prima caracteristică de personalitate se referă la tendința de a îi manipula pe ceilalți, cea de-a doua caracteristică se referă la interesul exagerat pentru propria persoană, iar cea de-a treia desemnează tulburările emoționale și comportamentale ale unei persoane.

În videoclipul de mai jos invitatul producției Wall Street Journal Quentin Fottrell, critic și jurnalist, vorbește despre aceste trei caracteristici de personalitate și despre noile legături descoperite de către psihologi între manifestarea acestora și publicarea frecventă a fotografiilor ”selfie” pe rețelele de socializare.