O greșeală de matematică de la o expoziție din Boston, USA, a fost trecută cu vederea vreme îndelungată până când, de curând, un tânăr de 15 ani a observat-o și semnalat-o responsabililor muzeului, conform yakimaherald.com.

Joseph Rosenfeld vizita Muzeul de Știință din Boston împreună cu familia sa când a remarcat, în cadrul secțiunii dedicate disciplinei matematice, că ecuația care calculează numărul de aur este scrisă greșit. După ce a observat că ecuația conținea semnele de minus în locul celor de plus, tânărul a lăsat un mesaj de notificare în acest sens la biroul oficialilor de muzeu, care i-au răspuns ulterior printr-o scrisoare că ecuația va fi corectată.

Alana Parks, responsabilă pentru conținutul expozițiilor muzeului a declarat pentru un ziar local că expoziția intitulată ”Matematică” este veche de aproape 35 de ani și că greșeala nu a fost sesizată până acum.

"La început nu eram sigur și mă gândeam că poate mă înșel, dar apoi am fost foarte încântat”, declară tânărul care plănuiește ca în viitor să studieze la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.