Inpirat de decizia Curtii Supreme a Statelor Unite ale Americii de a legaliza casatoria intre persoanele de acelasi sex, un american cere statului legalizarea poligamiei pentru a se casatori cu cea de-a doua iubita a sa, informeaza abcnews.go.com.

Nathan Collier, in varsta de 46 de ani, si sotiile sale, Victoria si Christine, au depus saptamana aceasta o cerere la tribunalul Yellowstone din Billings, in incercarea de a legaliza casatoria poligama. Montana, precum restul statelor americane, interzice casatoria intre mai multe persoane, dar Collier a declarat ca intentioneaza sa dea in judecata statul american daca cererea sa va fi refuzata.

"Nu putem avea drepturi egale in privinta casatoriei, daca nu este permisa poligamia", a declarat barbatul.

Initial, functionarii judecatoriei au refuzat cererea, dar ulterior i-au spus barbatului ca se vor consulta cu procurorul judecatoriei inainte de a ii da un raspuns final.

Kevin Gillen, specializat in drepturile civile, a spus ca va revizui legile statului Montana si va da un raspuns oficial saptamana care vine.

Cei trei au fost invitati la emisiunea "Nevestele Sister" pentru a isi face cunoscuta povestea. Collier, fost mormon exclus din comunitatea crestina pentru poligamie, s-a casatorit legal cu sotia sa Victoria in anul 2000, iar cu cea de-a doua sotie a avut o ceremonie religioasa in 2007, dar nu au semnat un certificat de casatorie pentru a evita pedeapsa pentru bigamie.

El declarat ca ca au tinut ascunsa relatia lor de ani de zile, dar ca acest lucru nu este corect pentru Christine si ca aceasta merita ca relatia lor sa fie legitima.