Bizarul teren de fotbal din satul romanesc Tonciu (judetul Mures), pe care se afla un stejar vechi de 150 de ani, a atras atentia presei internationale, ce se amuza pe seama acestui subiect, relateaza Agerpres.

Terenul de fotbal din TonciuFoto: Captura YouTube

Imaginile cu maiestuosul arbore de pe terenul dotat cu gazon sintetic au circulat pe internet, iar satul a ajuns de rasul lumii, scrie cotidianul britanic The Daily Mirror, care il citeaza pe primarul localitatii, Ioan Milasan. Acesta a spus ca bugetul construirii terenului (in jur de 18.000 de euro) a fost aprobat in 2012, dar cetatenii au refuzat taierea stejarului. Astfel, autoritatile au trebuit sa continue lucrarile si sa amenajeze terenul in jurul copacului.

"Satul este azi de rasul lumii intregi", scrie 7sur7, care nu este singurul site belgian ce trateaza acest subiect, prezent si in presa din Franta, Slovenia, Indonezia sau Australia.

In fata nemultumirii unor localnici, dar si a reactiilor de amuzament, primarul Milasan a afirmat ca va fi propusa taierea stejarului, ce ar urma sa aiba loc toamna, pentru a putea strange ghindele.

Prestigiosul cotidianul francez Le Figaro scrie ca Milasan "spera sa atraga atentia si sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema absurda".