Localnicii din zonele afectate de seceta din Thailanda au folosit personajul manga Doraemon intr-un ritual al ploii, pentru a evita posibilele acuzatii din partea organizatiilor pentru protectia animalelor, informeaza BBC.

Personajul DoraemonFoto: Captura YouTube

In mod obisnuit din aceste ritualuri fac parte pisici adevarate, insa localnicii s-au temut sa nu fie acuzati de cruzime fata de animale si sesizati de organizatiile de protectie a drepturilor animalelor.

Personajul manga Doraemon, o pisica robot din benzile desenate japoneze, a fost transportata intr-o cusca de lemn pana in localitatea provinciala Phrae, din nordul Thailandei, unde fermierii care cultiva porumb se lupta cu problema secetei.

Doraemon a fost ales pentru ca organizatorii evenimentului nu au gasit un personaj mai realist. Ritualul a constat in deplasarea personajului in locurile sacre din jurul satului si s-a incheiat cu o ceremonie la o manastire din apropiere. In ciuda rugaciunilor, satenii thailandezi se confrunta in continuare cu seceta, care incepe sa afecteze si sistemul local de alimentare cu apa potabila.