​India este o țară cu tradiție, istorie și cultură diversă, iar aceste aspecte o fac să fie una dintre cele mai interesante țări din lume. Iată de ce, conform siliconindia.com.

IndiaFoto: MorgueFile.com

1. Conform datelor ce privesc rata natalității în prezent, ONU estimează că până în anul 2028 India va depăși China ca populație.

2. Acum 50 de milioane de ani India era o insulă, neatașată de restul lumii.

3. În prezent, populația din India însumează peste 1,2 miliarde, iar cei mai mulți oameni sunt aceia care aparțin diferitelor caste și credințe. Ținând seama de toate limbile regionale, în India se vorbesc mai mult de 1000 de dialecte.

4. India are trei mari orașe, fiecare dintre ele fiind enumerate ca fiind una dintre primele 10 metropole ale lumii: Delhi, Mumbai și Calcuta.

5. India se mândrește să fie țara cu cea mai mare democrație din lume. La alegerile generale din 2014, 814.5 milioane de persoane au fost eligibili pentru a își exprima votul.

6. India este a treia cea mai mare țară din lume din a cărei populație fac parte musulmanii în procent de peste 15%.

7. Având o populație mare, India este pe primul loc la accidentele rutiere.

8. India are una dintre cele mai mari industrii cinematografice din lume, Bollywood fiind una dintre cele mai mari case de producție a filmelor destinate publicului larg.

9. 40% din producția mondială de mango este asigurată de India.

10. India este pe locul al treilea pentru deținerea de recorduri mondiale, după SUA și Marea Britanie. Cel mai cunoscut record mondial este evenimentul la care au participat 891 de oameni îmbrăcați ca Mahatma Gandhi.