​Jeremy Clarkson si James May au avut in timpul unui show live la Johannesburg un schimb de replici care a scandalizat Africa de Sud. Dupa ce Clarkson a tras "accidental" cu un pistol de paintball in cineva din public, celebrul realizator a glumit spunand ca a crezut ca era un hot. James May i-a tinut isonul, intrebandu-l "era cineva din public persoana pe care ai impuscat-o in baie?" Glumele fac referire la crima comisa de Oscar Pistorius care si-a impuscar in 2013 prietena si in apararea sa a spus ca a crezut ca in baie se afla un hot.

In spectacolul live Clarkson, Hammond & May Live din Johannesburg cei trei s-au intrecut cu un fel de calesti trase de mopede, iar la un moment dat, Clarkson a tras in public cu arma cu bile folosita la paintball si a nimerit un spectator care apoi a fost scos din arena.

Dupa acel incident a avut loc schimbul de replici in care Clarkson si May au ironizat episodul petrecut la inceput de 2013 cand Pistorius a impuscat-o pe iubita sa Reeva Steenkamp.

O parte dintre cei din sala au protestat si nu foarte multi au considerat ca gluma este una reusita, mai ales ca episodul cu Pistorius a fost intens mediatizat si a socat natiunea sud-africana.

Show-ul live se numeste Clarkson, Hammond & May Live, dupa ce un imens scandal starnit de Clarkson a dus la schimbarea echipei de realizatori a Top Gear.