Facebook lucrează la o nouă aplicație pentru a identifica persoanele dintr-o fotografie, chiar dacă în fotografie nu le apare chipul, scrie mashable.com

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru a testa noul său algoritm de identificare, Facebook a scanat mai mult de 40.000 de fotografii publice de pe site-ul Flickr, printre care se află și fotografii în care nu apar chipurile persoanelor. Aplicația a reușit să identifice persoanele cu o precizie de 83% folosind noul algoritm care ia în calcul diverse caracteristici, precum părul, îmbrăcămintea și forma corpului.

"De exemplu, îl putem recunoaște pe Mark Zuckerberg foarte ușor, deoarece acesta poartă mereu un tricou gri," a declarat Yann LeCun, reprezentantul noului proiect Facebook.

Noua tehnologie este pentru moment în faza de testare, dar în curând ar putea deveni una dintre aplicațiile de bază ale platformei de socializare.

Facebook a avut deja probleme cu tehnologia sa de recunoastere faciala din fotografii, fiind nevoita sa renunte la lansarea in Europa a aplicatiei de photo sharing Moments.

Recunoasterea faciala a fost criticata de multe institutii fiindca incalca dreptul la intimitate si fiindca in unele cazuri utilizatorii nu au optiunea de a nu li se aplica tehnologia pe pozele din retea.