Jocurile video sunt o parte importantă din industria divertismentului nu doar pentru că sunt distractive, ci si pentru că au o mulțime de beneficii, dincolo de îmbunătățirea coordonării între vedere și mișcări, scrie mentalfloss.com.

JocuriFoto: MorgueFile.com

Iată câteva dintre beneficiile pe care le pot avea jocurile:

1. Jocurile video pot preveni dezvoltarea dislexiei. Unele cercetări de specialitate arată că punctul sensibil al acestei tulburări este dat de lipsa de atenție. Conform cercetătorilor, datorită faptului că jocurile necesită o concentrare intensă, îmbunătățesc capacitatea de orientare și concentrare, precum și înțelegerea pentru diferite situații ce sunt în continuă schimbare pe parcursul unui joc.

2. Jocurile video îmbunătățesc vederea. Într-un studiu, ținut pe parcursul a 10 săptămâni de joc, participanților li s-a spus să joace folosindu-și ochiul cu dioptrii mai mari. În urma experimentului s-au observat îmbunătățiri semnificative ale vederii și abilitatea de a distinge mai multe nuanțe de culori.

3. Jucătorii devin fascinați de istorie, întrucât în ilustrarea poveștilor, multe jocuri folosesc evenimente istorice reale. Atât personajele, cât și locurile descrise în jocuri ajută la formarea culturii generale a utilizatorilor.

4. Unele jocuri încetinesc procesul de îmbătrânire al creierului. Este vorba despre jocurile de strategie care au efecte benefice pentru memorie, atenție și gândire. Într-un experiment de 10 ore de joc, la care au participat persoane cu vârste de peste 50 de ani, s-au constatat îmbunătățiri ale funcțiilor cognitive care au avut efect vreme de mai mulți ani.