Comisia Belgiană pentru Protecția Vieții Private va începe un proces împotriva companiei Facebook, în data de 18 iunie la Buxelles, deoarece Facebook nu respecta legile locale privitoare la protectia vietii private, informează thenextweb.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este primul proces al companiei Facebook pe această temă, după ce la inceputul anului s-a scris ca autoritățile locale din Franța, Spania, Germania și Olanda iau in considerare investigarea Facebook din aceleasi motive .

În cadrul procesului se va discuta felul în care Facebook urmărește activitatea utilizatorilor săi în mediul online prin butoanele de ”like” și ”share” aflate pe diverse site-uri.

Comisia belgiană a declarat că Facebook nu a dat un răspuns adecvat obiecțiilor aduse, iar compania Facebook, la rândul său, critică rapoartele întocmite de comisie. În plus, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru postul național de radio belgian că responsabilii Facebook sunt în tratative cu angajații comisiei belgiene, dar că discuțiile nu sunt concludente.