Autoritatile chineze folosesc drone pentru a impiedica fraudele la examenul de bacalaureat, in contextul in care rezultatele importantului test sunt esentiale pentru admiterea in universitati, anunta surse citate de agentia Associated Press.

Examenele, monitorizate cu drone in ChinaFoto: Captura YouTube

Drone au fost utilizate in jurul a doua centre de examinare din orasul Luoyang, situat in provincia chineza Henan, relateaza Mediafax.

Aparatele de zbor au rolul de a intercepta semnale electronice primite de smartphone-urile elevilor care dau bacalaureatul.

In cursul probei de duminica nu au fost depistate tentative de fraude la examene.

Un singur aparat de zbor de acest fel costa sute de mii de yuani (zeci de mii de dolari), a declarat Lan Zhigang, un oficial din cadrul Directiei de supraveghere a examenelor din Luoyang.

"Dronele au avantaje. In zonele urbane, unde sunt cladiri inalte, semnalele dispozitivelor electronice nu pot fi interceptate de la sol. Insa dronele pot zbura la 500 de metri, depistand semnale electromagnetice in tot orasul", a explicat Lan.

Peste noua milioane de elevi participa anul acesta la examenul de bacalaureat in China. Rezultatele testului sunt luate in considerare pentru admiterea la facultati.

In ultimele saptamani, 23 de persoane suspectate ca pregateau fraudarea bacalaureatului au fost arestate in China.