Google s-a gândit să updateze browserul Chrome cu o aplicație care blochează surplusul de informație al conținutului site-urilor, pentru ca utilizatorii de laptop-uri să își economisească bateria, informează theverge.com.

ChromeFoto: Google

În principal este vorba despre conținulul de animații flash care sunt prezente pe aproape toate site-urile de ceva vreme și pe care Google, prin noul său plugin, ar putea să le desființeze pentru totdeauna din mediul online.

Cu noua actualizare, Chrome va reuși să detecteze conținutul care nu este principal în cadrul unei pagini web – precum animațiile flash de pe margini – și să le stopeze, păstrând în același timp redarea de conținut video și audio care face subiectul principal al paginii. “În acest fel reducem în mod semnificativ consumul de energie folosită în navigarea online,” afirmă un reprezentant al echipei Chrome de la Google.

Acest plugin este momentan în perioada de testare beta, dar va fi disponibil în curând, fiind inclus ca setare default în noua versiune de update Chrome. Cu toate astea, utilizatorii il pot dezactiva în caz de nevoie din setările de conținut web ale browser-ului.