In acest moment, in toata lumea, se desfasoara un joc in care sunt implicati milioane de oameni, fara ca cei din jur sa-si dea seama ce se intampla, scrie publicatia online mic.com.

Ingress, un joc de realitate alternativaFoto: Captura YouTube

Este vorba de Ingress, un joc de realitate alternativa (ARG) desfasurat de un start-up Google denumit Niantic Labs.

Ingress este ca un gigantic joc de “Captureaza steagul”, doar ca terenul sau este lumea intreaga. Scopul este sa capturezi cat mai multe “portaluri” - sau locatii si puncte de trecere - si sa le mentii pentru echipa ta cat mai mult cu putinta.

Spre deosebire de alte jocuri pe mobil, jucatorii de Ingress - denumiti agenti - trebuie sa strabata strazi, parcuri, alei si destinatii rurale pentru a castiga.

Ingress este jucat de milioane de oameni asa ca, daca esti intr-o zona metropolitana importanta, sunt sanse sa existe participanti in jurul tau.

Ingress este jucat doar printr-o aplicatie gratuita Android sau de iPhone.

Jucatorii sunt impartiti in doua echipe - Iluminismul (echipa verde) si Rezistenta (echipa albastra) - ce strabat orasul colectand “chei”, “arme” si upgrade-uri si capturand portaluri pentru factiunea lor.

Fiecare portal este asociat cu repere din lumea reala: o sculptura faimoasa, o intrare a unui magazin popular, o statie de tren, etc.

Dar jucatorii sunt monitorizati prin GPS, asa ca pentru a captura un portal, un participant trebuie sa fie fizic langa acel reper.