Bicicleta zburătoare a prins de curând viață în urma experimentelor unei echipe de ingineri din Ungaria, conform designboom.com. Organizația non-profit Bay Zoltan a început experimentele în vara anului trecut, în Ungaria, iar în proiect au fost implicați 5 ingineri, entuziaști ai aparatelor de zbor, care au venit cu ideea de a construi un tricopter.

FlikeFoto: Captura YouTube

Primul prototip al aparatului de zbor, ce seamănă cu o bicicletă, se poate ridica deasupra solului datorită celor 6 rotoare, grupate pe 3 axe de rotire, sub forma unui cerc și poate plana, asemeni unui elicopter, între 15 și 20 minute.

Bicicleta zburătoare este alimentată prin acumulatori Li-Polymer, iar rotoarele sunt controlate cu ajutorul unor motoare electrice, care nu produc emisii poluante. Design-ul este construit după modelul unui trepied, cu stabilitatea asigurată de trei brațe, pentru ca pilotul să poată avea echilibru în momentul lansării. Stabilitatea zborului este ghidată de computerul de bord, iar, pentru siguranță, aparatul este dotat cu un sistem de urgență ce preia controlul în zbor, pentru cazul în care motoarele electrice ar putea deveni inoperabile.

Pentru următorul prototip, echipa de ingineri are în plan dezvoltarea tehnologiei necesare pentru menținerea aparatului în zbor un timp mai îndelungat, iar, în ceea ce privește design-ul, scopul este să se apropie cât mai mult de aparatele de zbor caracteristice filmelor SF.