Un director executiv al unei companii tehnologice din China a construit birourile companiei sale după modelul navelor spațiale din Star Trek, conform theverge.com

Birou Star TrekFoto: Captura YouTube

Noua clădire a companiei de servicii online dispune de condiții de lucru științifico-fantastice, după modelul Star Trek USS Enterprise. Clădirea, ce poate fi vizionată în materialul video de mai jos, va fi folosită pentru birourile de lucru ale dezvoltatorilor de jocuri NetDragon Websoft.

Pentru construcția clădirii de 260 de metri lungime, fondatorul NetDragon, Liu Dejian, mare admirator al serialelor Star Trek, a cheltuit 600 de milioane de yuani (97 de milioane de dolari). Proiectul a început în luna octombrie a anului 2010 și a fost finalizat in octombrie 2014.

Pentru aprobarea proiectului, compania NetDragon a contactat compania americană de televiziune CBS, ce deține drepturile de autor asupra producției Star Trek, pentru a primi acordul demarării planului de construcție.

"A fost pentru prima dată când CBS s-a întâlnit cu o asemenea situație. (...) Au luat în serios solicitarea noastră numai în momentul în care le-am prezentat documentele legale" pentru aprobarea proiectului, declară responsabilul de proiect din cadrul companiei NetDragon.