Mai mult de 70 de funcționari și soțiile lor din provincia Hubei si-au petrecut o zi în închisoare în această lună, pentru a nu fi tentati sa fure bani publici, conform China Daily, citata de The Guardian.

Coruptie in ChinaFoto: MorgueFile.com

Oficialii chinezi au fost trimisi sa viziteze inchisori si detinuti, printre care si fosti colegi, ca un avertisment împotriva corupției.

La inchisoare, functionarii s-au întâlnit cu 15 foști angajați ai guvernului care executau pedepse privative de libertate în cadrul instituției.

Partidul Comunist de guvernământ a promis masuri ferme impotriva coruptiei si mai multe foste figuri de rang înalt au fost puse sub investigație în ultimii ani.

Dar nu au existat reforme sistemice și criticii spun ca, datorita modului in care guvernul chinez controleaza media si sistemul judiciar, campania anticoruptie poate fi utilizata pentru luptele dintre diferite facțiuni.

Astfel de vizite la închisoare au fost organizate la nivel national, pentru a-i face pe functionari constienti de consecintele coruptiei.

Unii utilizatori de internet din China au fost incantati de campanie, în timp ce alții au reacționat ironic, spunand ca aceste vizite in inchisoare ar trebui sa fie mai lungi.