Problema de matematică a fost propusă ca test pentru copii în vârstă de 8 ani de la o școală primară din orașul Bao Loc, Vietnam, conform theguardian.com. Cerința este să se umple spațiile goale cu cifrele de la 1 la 9, ținând cont de ordinea executării operațiilor de înmulțire, împărțire, adunare și scădere, astfel încât ecuația să fie corectă.

ProblemaFoto: vn

Deși pentru a rezolva această problemă nu sunt necesare decât cunoștințe ale operațiilor aritmetice elementare, problema este dificilă chiar și pentru adulții cu rezultate bune la matematică.

"Am trimis această problemă chiar și doctoranzilor în domenii precum economie și matematică, fără a primi rezolvarea", afirmă profesorul Tran Phuong, într-un interviu pentru VN Express.

Rezultatele elevilor din Vietnam din cadrul competițiilor internaționale pentru matematică și știință sunt foarte bune, ei ocupand locurile 17 și 8, depășind țări precum Anglia (26 și 20) și Statele Unite ale Americii (36 si 28). Din moment ce o astfel de problemă este dată ca test pentru elevii de clasa a III-a, nu-i de mirare că Vietnam ocupă un loc atât de sus clasat în astfel de competiții.

Later edit: solutia o gasiti aici