Untabloude PabloPicassoa stabilitun nou record mondialpentru cea mai scumpa lucrare de arta,după ce a fost adjudecat la licitatia organizata de Casa Christie's cu 179 de milioane de dolari. Tabloul 'Femeile din Alger' a fost pictat in 1955 si fusese estimat la 140 de milioane de dolari, conform AFP.

Femeile din Alger, la licitatieFoto: Captura YouTube

Tabloul 'Femeile din Alger' a fost vândut în 1997 cu o sumă colosală în acea perioadă: 31,9 milioane de dolari. 'Este o pânză celebră, inspirată dintr-o lucrare a lui Eugene Delacroix, care provine din celebra colecție a americanilor Victor și Sally Ganz', a declarat Loic Gouzer, comisarul licitației de la Christie's, conform Agerpres.

Versiunea O a acestei capodopere vibrante, ce face parte din seria de 15 versiuni ale picturii Les Femmes d'Alger, este considerată cea mai importantă pictură a artistului spaniol și urmează să aparțină unui investitor privat, al carui nume nu a fost facut public, după ce a făcut înconjurul lumii în cadrul expozițiilor de artă organizate în Hong Kong, Londra și Manhattan.