Inainte de reinventarea pantofilor cu toc, Dolly Singh a fost responsabila pentru recrutarea a mii de ingineri pentru proiectele de constructie a rachetelor spatiale, in cadrul companiei SpaceX din Los Angeles, scrie Bloomberg. In varta de 36 de ani, Dolly Singh spune ca i-a placut sa poarte tocuri inca de la 17 ani, dar ca incepand cu varsta de 30 de ani corpul trece prin schimbari care fac din aceasta placere o experienta inconfortabila.

In anul 2012, Singh a lucrat in cadrul unor programe care ii ajuta pe antreprenori sa isi dezvolte ideile si si-a urmat pasiunea, incercand sa gaseasca metode de a aplica tehnicile de inginerie stiintifica in domeniul modei, pentru reinventarea platformelor pantofilor cu toc. Pentru proiectul sau de cercetare, Singh si-a format o echipa de specialisti care ii includea, printre altii, pe Hans Koenigsmann - un inginer de aeronave spatiale de la SpaceX, Andy Goldberg - un chirurg specializat in reconstructia picioarelor si gleznelor, si pe Amanda Parkes - specialista in domeniul inovator al tehnologiei tactile la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Echipa lui Dolly Singh s-a concentrat pe crearea unor sisteme de amortizare suplimentare care sa faca din noul tip de pantofi cu toc o incaltaminte cu mult mai confortabila. Inovatia a fost inlocuirea tijei de metal, ce ofera sustinere pentru platformele cu toc, cu una dintr-un amestec de nylon cu fibre de sticla si plastic, ce reuseste sa schimbe sarcina de distributie a greutatii pentru modul in care sta pozitionata laba piciorului, absorband impactul cu solul si oferind siguranta si confort. Singh este convinsa ca prin crearea unui astfel de prototip a revolutionat sistemul clasic pentru constructia incaltamintei si ca un produs confortabil, in materie de pantofi cu toc, poate deveni in scurt timp la moda.