Au fost o parte a culturii japoneze de mai bine de 400 de ani, insa multi vestici nu cunosc rolul si viata unei gheise. Deseori luate in mod gresit drept prostituate, in realitate, femeile isi vand talentul pentru a delecta sub forma unui spectacol - nu corpurile. Un fotojurnalist spaniol a reusit sa patrunda in lumea inchisa a gheiselor, surprinzand cultura si vietile lor de zi cu zi, scrie Daily Mail.

Viata unei GeisheFoto: Colaj foto

Lumea lor este in general inchisa pentru straini, iar turistii au numai sansa de a le vedea trecand pe strada. Insa acum, unui fotojurnalist spaniol i-a fost acordat accesul fara precedent in lumea si vietile femeilor ce pastreaza conventiile de secole in epoca moderna.

Lucas Vallecillos a facut aceste fotografii femeilor imbracand kimono-ul traditional si aplicand machiajele specifice. Le-a urmat apoi spre camerele in care se serveste ceaiul pentru a-si delecta clientii influenti si bogati.

Tinerele femei se pregatesc pentru multi ani cu scopul de a deveni o adevarata Maiko, dupa ce au fost acceptate intr-o Okiya - o casa a gheiselor - unde traiesc si invata cum sa devina gheise de catre o Okasan (insemnand "mama" in limba japoneza).

vezi fotogalerie pe Daily Mail