Atât bărbații cât și femeile care apar pe panourilor stradale și revistele ce promovează campanii de frumusețe și sănatate par a fi perfecți. Cu toții au pielea aparent lipsită de imperfecțiuni, gene complete, trupuri grațioase și nu găsești o șuviță de păr nelalocul ei. Dar cum este acest lucru posibil? Să fie vorba de nenumăratele ore petrecute în cabina de machiaj și sutele de antrenamente la sala de fitness?

Imagine prelucrataFoto: Captura YouTube

Sub nicio formă! Imaginea perfectă este rezultatul muncii unor echipe de artiști vizuali, ce retușează imaginea originală prin aplicarea anumitor tehnici de îmbunătățire artistică, conform sobadsogood.com.

Tehnicile de retușare sunt, în acest sens, cu adevarat o formă de artă - indiferent cât de înșelătoare ar fi. Artiștii vizuali au responsabilitatea de a aduce îmbunătățiri imaginii naturale, de zi cu zi, transformând-o în fantezie, prin eliminarea imperfecțiunilor tenului, îngroșarea buzelor, remodelarea formei sprâncenelor, ajustarea pomeților și netezirea corpului, folosind aplicații specializate pentru a ajunge la formele perfecte. Datoria lor este să intensifice calitățile și să ajusteze defectele, pentru fiecare subiect în parte, fără a reflecta asupra caracterului iluzoriu al rezultatului muncii lor.

Una dintre cele mai cunoscute companii ce se ocupă de retușarea fotografiilor este RareDigitalArt, din New York. Fondatoarea acestei companii, artist vizual la rândul ei, Elizabeth Moss, a fost de acord să facă public procesul de îmbunătățire și retușare a imaginilor, pentru ca publicul să aibă o perspectivă realistă asupra muncii depuse în obținerea unei machete ce promovează imaginea perfectă.

Materialul este rezultatul comprimat în numai 90 de secunde, al unui proces de retușare și editare ce se întinde pe 6 ore de muncă. În lumea modei si a divertismentului lucrurile nu sunt niciodată așa precum par a fi.