Premierul britanic David Cameron si-a atras vineri o ploaie de critici dupa ce a declarat ca alegerile legislative de pe 7 mai din Marea Britanie constituie un "moment decisiv pentru cariera sa", inainte de a se corecta imediat evocand interesul "tarii", relateaza AFP.

David CameronFoto: Agerpres

Gafa a fost comisa in cursul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri desfasurate in timpul unei deplasari de campanie la Leeds (nord) a premierului David Cameron, candidat pentru un nou mandat.

"Oricare ar fi opiniile voastre, partidul pe care il sustineti, veniti la vot pe 7 mai", a inceput sa spuna seful Partidului Conservator.

"Alegerile care vor avea loc in mai putin de o saptamana reprezinta intr-adevar un moment decisiv pentru cariera mea", a adaugat el, corectandu-se imediat: "Un moment decisiv pentru tara".

Opozitia laburista a reactionat imediat la acest lapsus, afirmand ca David Cameron este rupt de realitate. Asta arata "ca el pune cariera sa inaintea tarii", a sustinut Jon Ashworth, un responsabil al Partidului Laburist.

Partidul eurofob si anti-imigratie Ukip n-a ratat ocazia de a-l "torpila" pe premier. "E dragut sa afli la ce se gandeste el in acest moment important pentru tara noastra", a scris pe Twitter Patrick O'Flynn, seful de campanie al partidului.