Un robot umanoid a aparut luni ca receptioner la magazinul universal Isetan Mitsukoshi Holdings Ltd., din centrul orasului Tokyo, oferind indrumari audio clientilor magazinului, informeaza agentia Kyodo, citata de Agerpres.

Receptionera robotFoto: Captura YouTube

Robotul, cu aspect feminin, pe nume Aiko Chihira, a fost creat de compania Toshiba Corp. si i-a intampinat pe clienti spunand "Va multumesc foarte mult pentru vizita la magazinul nostru". Unii cumparatori au privit umanoidul cu vadita curiozitate.

Este pentru prima data cand un robot care imita miscarile omului, inclusiv unele expresii faciale, a fost folosit pentru furnizarea de servicii pentru clienti la un magazin cu vanzare cu amanuntul, a anuntat compania Toshiba.

Robotul, imbracat intr-un kimono de vara (yukata) este utilizat de biroul de informatii al departamentului Mitsukoshi al magazinului Nihonbashi pana marti, 21 aprilie, inainte de aparitia sa la un eveniment care va prezenta de miercuri, 22 aprilie, pana pe 5 mai, la acelasi magazin, cele mai noi tehnologii Toshiba.