Un rechin de recif ce anterior suferise o cadere nervoasa dupa ce vizitatorii bateau repetat in geamul acvariului a murit de atac de cord la gradina zoologica din Kaliningrad scrie The Moskow Times.

RechinFoto: Wikipedia

“Din nefericire rechinul a murit. Autopsia a aratat ca suferea de o boala de inima”, a declarat o purtatoare de cuvant a gradinii zoologice pentru Interfax.

Rechinul fusese readus in zon ade vizitare dupa luni de tratament pentru o cadere nervoasa si pentru cateva rani la nas si ochi din cauza ca se lovise de geamurile acvariului. Gradina zoologica a sustinut ca vizitatorii au provocat atacul de stres pentru ca loveau continuu in peretii habitatului acestuia pentru a-i atrage atentia.

Purtatoarea de cuvant a spus ca nu se poate confirma ca exista vreo legatura dintre atacul de cord fatal si caderea nervoasa a rechinului.

“Acest tip de rechin traieste rareori in captivitate deoarece sunt greu de intretinut. Expertii care ne-au vizitat au rams surprinsi ca rechinul a rezistat la noi pentru doi ani - este o perioada lunga pentru un animal in captivitate. Cand am decis s-o ferim de vizitatori este evident ca i-am prelungit viata”, a spus aceasta, adaugand ca gradina zoologica nu va mai gazdui aceasta specie.

Rechinii de recif traiesc in apele indo-pacifice si caraibiene si ajung, de obicei, la o lungime de circa 1,6 metri. Pradatorul este pe lista animalelor “aproape amenintate” de disparitie din cauza ratei reduse de reproducere si a habitatului limitat.