Postul de televiziune HBO si-a exprimat nemultumirea fata de emiterea ilegala a popularului sau serial "Game of Thrones" prin aplicatia Periscope, detinuta de Twitter, care permite utilizatorilor sa retransmita pe internet continuturi in direct ale serialului prin smartphone, relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

HBO a lansat al cincilea sezon al serialului duminica pentru abonati si canalele afiliate, dar au fost spectatori care au decis sa foloseasca Periscope pentru a prezenta primul episod gratuit utilizatorilor de Twitter.

Intr-un comunicat, HBO a asigurat ca "este la curent" cu aceasta situatie si ca a cerut oficial aplicatiei sa faca astfel incat sa nu mai aduca atingere drepturilor sale de autor.

"Suntem de parere ca dezvoltatorii ar trebui sa aiba instrumentele necesare pentru a preveni in mod activ infractiunile masive asupra proprietatii intelectuale", a subliniat HBO.

Cazurile de piratare a semnalului HBO prin Periscope au fost semnalate de publicatia australiana Mumbrella, pe a carei pagina web au aparut fotografii ale transmiterii serialului cu ajutorul Periscope. Publicatia australiana avertizase anticipat ca 'Game of Thrones' va fi victima a Periscope si Meerkat (aplicatie similara care nu apartine Twitter) atragand atentia ca "transmiterea ilegala nu a fost niciodata mai usoara".

Episodul de duminica al serialului "Game of Thrones" a fost urmarit (legal) de 8 milioane de telespectatori in SUA, inregistrand un nou record, iar episodul a fost descarcat ilegal de peste 100.000 de ori pe platforma Torrent, potrivit The Hollywood Reporter. 'Game of Thrones' a fost cel mai pirat serial de televiziune in 2014, potrivit site-ului TorrentFreak.