Un indonezian a reusit sa ajunga la Jakarta dupa ce s-a agatat de trenul de aterizare al unui avion comerical, transmite The Guardian.

Mario Steven Ambarita, in varsta de 21 de ani, s-a furisat in aeroportul din Sumatra inainte de a se catara pe trenul de aterizare al aeronavei Boeing.

Pasagerul clandestin a ramas agatat de trenul de aterizare timp de o ora pana cand avionul a ajuns pe aeroportul international de langa Jakarta, unde a fost descoperit.

"Si-a pus siguranta in pericol", a spus un oficial. Avionul a zburat la o inaltime de 10.350 de metri, unde oxigenul este foarte subtire, iar temperaturile sunt sub 0 grade.

Ambarita a recunoscut in fata autoritatilor ca si-a planificat aventura timp de un an, urmarind aeroportul in prealabil.

Stirile locale au relatat ca barbatul era disperat sa isi viziteze locul de nastere, Jakarta.

Oficialul a spus ca pasagerul neasteptat a reusit sa mearga atunci cand avionul a aterizat, dar se clatina si ii sangera o ureche, precizand totusi ca "starea barbatului este buna".

Pasagerul aventurier este inca interogat si ar putea fi condamnat la un an de inchisoare daca este acuzat ca a pus zborul in pericol.

Ministerul Transporturilor a sanctionat autoritatile aeroportuare pentru neglijenta si au promis ca vor imbunatati securitatea pentru a preveni astfel de incidente in viitor.