Gertrude Weaver, care a devenit, saptamana trecuta, cea mai varstnica persoana din lume, a murit la 116 ani, intr-un azil de batrani din statul american Arkansas, au anuntat, luni, administratorii acestuia, potrivit Mediafax.

Gertrude Weaver, care a spus ca elementul cheie al longevitatii este amabilitatea, a detinut doar sase zile titlul de cea mai varstnica persoana din lume. "S-a bucurat atunci cand a citit articole despre ea, in care se spunea ca era cea mai batrana persoana de pe planeta", a spus Kathy Langley, administrator la Silver Oaks Health & Rehabilitation Center din orasul Camden, din statul american Arkansas.

Gertrude Weaver s-a nascut pe 4 iulie 1898, potrivit Gerontology Research Group, o organizatie care valideaza varstele celor mai batrani oameni in viata. In prezent mai exista doar trei persoane in viata pe planeta ale caror certificate de nastere indica faptul ca au venit pe lume inainte de anul 1900, afirma aceeasi organizatie.

Fiica a unui arendas, Gertrude Weaver s-a nascut in Arkansas, in apropiere de granita cu Texas, si a lucrat ca menajera.

In prezent, cea mai batrana persoana din lume cunoscuta este Jeralean Talley, care s-a nascut pe 23 mai 1899 si va implini varsta de 116 ani luna viitoare.