Romania a fost inclusa pe tabla de joc a editiei "Monopoly Here and Now" pe care compania producatoare de jucarii Hasbro o va lansa in toamna acestui an, tara noastra urmand sa fie reprezentata de Aeroportul International "Henri Coanda", transmite Mediafax.

MonopolyFoto: MorgueFile.com

Romania a ajuns pe tabla jocului "Monopoly Here and Now" in urma unei campanii mondiale de votare, organizata in perioada 13 februarie - 4 martie. Provocarea lansata de compania Hasbro a strans mai mult de 4 milioane de voturi venite din partea fanilor din intreaga lume.

Oameni din 182 de tari au intrat in joc si au votat unul dintre cele 80 de orase care au fost inscrise in competitie. Lima si Hong Kong au fost orasele cu cel mai mare numar de voturi, in timp ce Bucurestiul s-a situat pe locul al 21-lea in topul celor mai apreciate localitati din lume.

"Hasbro Romania anunta cu bucurie ca tara noastra a ajuns pe tabla jocului . Competitia a fost dificila, iar faptul ca am concurat cu orase populare si tari mult mai mari decat Romania ne face sa fim extrem de mandri de romanii care s-au implicat in campania de votare. Ei au reusit sa mentina Bucurestiul in top 10 cele mai votate orase din lume timp de 2 saptamani si, la finalul competitiei, sa pastreze un loc pe tabla de joc si pentru Romania", a declarat Larisa Popescu, brand manager Hasbro.

Aeroportul "Henri Coanda", care va inlocui una dintre cele patru gari incluse in joc, va avea "vecini" precum Hong Kong, New York, Londra, Moscova, Tokyo si Sidney.