O firma de constructii care executa lucrari de reamenajare a unui parc din centrul municipiului Vaslui a fost amendata cu 5.000 de lei de catre Garda de Mediu, dupa ce un inginer a gaurit cu bormasina mai multi artari pentru a scoate "elixirul zeilor", cu care sa-si trateze afectiunile de rinichi.

Comisarii Garzii de Mediu au amendat cu suma de 5.000 de lei o firma de constructii din Vaslui, dupa ce unul dintre angajati a gaurit cu bormasina trei artari din parcul la care executa lucrari de amenajare pentru a scoate seva din acestia, transmite Mediafax.

Cei ce au sesizat distrugerea copacilor de catre inginerul care coordona activitatea angajatilor aflati la lucru in parcul din zona Teatrului de Vara din municipiul Vaslui au fost locatarii blocului din imediata vecinatate, care au facut reclamatii la autoritatile locale.

"Initial, am crezut ca este o gluma cand am auzit ca angajatii respectivei firme de constructii gauresc copacii ca sa scoata seva din acestia pentru a se usca. Am trimis inspectorul de mediu de la primarie sa verifice cele reclamate de locatari, constatand ca sesizarile sunt reale. De fapt, scopul celui care le-a gaurit nu era sa usuce acei artari, ci sa scoata seva din ei, pe care a numit-o "elixirul zeilor", pentru a-si trata boala de rinichi", a declarat, vineri, pentru Mediafax, primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Comisarii de mediu, care au dat amenda firmei de constructii, au constatat ca, in gaurile date cu bormasina, inginerul care voia sa-si trateze boala de rinichi bagase mici furtunuri cu care sa poata scoate seva in recipiente din plastic.