Actrita Julianne Moore, recompensata cu premiul Oscar in luna februarie, a fost concediata de Ministerul Culturii si Turismului din Turcia, care afirma ca artista americana a avut o "prestatie slaba" intr-un spot publicitar care promoveaza turismul in aceasta tara, transmite Mediafax.

Julianne MooreFoto: Wikipedia

Desi vedeta americana a castigat in acest an Oscarul pentru cea mai buna actrita gratie evolutiei sale din filmul "Still Allice", talentul ei actoricesc nu este apreciat in anumite regiuni ale lumii, informeaza theguardian.com.

Potrivit presei internationale, vedeta hollywoodiana a fost concediata dintr-o campanie publicitara care promoveaza turismul in Turcia, din cauza "unei prestatii slabe", afirma o sursa din Ministerul Culturii si Turismului din aceasta tara.

Julianne Moore a fost angajata pentru a juca intr-o campanie publicitara intitulata "Home Of", realizata cu un buget de 4 milioane de dolari, in care vedeta ar fi trebuit sa fie filmata in timp ce calatorea cu avionul si vorbea despre o vizita pe care a efectuat-o in Turcia, in copilarie.

Dar, dupa ce oficialii turci au vazut filmarea, ei au cerut ca scena in cauza sa fie filmata inca odata, considerand ca prestatia actritei americane nu era suficient de buna. Julianne Moore a refuzat acest lucru, desi proiectul era turnat in Los Angeles. Potrivit cotidianului turc Hurriyet Daily News, intreaga campanie publicitara a fost anulata.

Desi nu exista o declaratie oficiala pe aceasta tema, se pare ca Julianne Moore nu a fost o alegere care sa se bucure de popularitate in randul Parlamentului turc.

Ruhsar Demirel, reprezentant al partidului Miscarea Nationalista, o formatiune politica de extrema dreapta, a criticat-o pe Aysenur Islam, reprezentanta Ministerului Familiei si Chestiunilor Sociale: "Cat de rezonabil vi se pare ca ar fi sa promovati Turcia prin intermediul unor astfel de nume si prin intermediul unor femei? Cum vi se pare ca este, in calitate de femeie, sa oferiti atat de multi bani unei vedete de la Hollywood pentru a promova Turcia, ca si cum ne-am afla in secolul al XIX-lea?".

Alti politicieni turci au criticat-o pe Julianne Moore spunand ca actrita este "o persoana depresiva". Surse din Ministerul Turismului spun ca anularea acelei campanii publicitare nu inseamna o pierdere prea mare, deoarece "peste 30 de filme similare", cu alti actori, au fost deja realizate.

Pentru rolul din "Still Alice", actrita Julianne Moore a castigat toate premiile cinematografice importante din acest sezon, fiind recompensata cu un Oscar, un Glob de Aur, un premiu BAFTA si un premiu din partea Sindicatului actorilor americani.