Elevii polonezi care participau la o tabara religioasa din nord-vestul Poloniei au asistat la un exorcism in masa desfasurat de preotul Tomas Wieczorek, relateaza Daily Mirror, in editia electronica.

Aproximativ 1.000 de elevi de la scoli din orasul polonez Gryfice au participat timp de trei zile la o tabara care sa ii ajute pe "tineri sa il exploreze pe Dumnezeu si sa se dedice reinnoirii spirituale prin rugaciune". Dar preotul Tomas Wieczorek, in varsta de 37, a efectuat un ritual de exorcizare in masa, citeaza Mediafax.

"In prima zi a luat cativa copii pe scena si si-a pus mana pe fruntile lor pe rand, repetand ᅡVino, Duhule Sfant. Vino, Duhule Sfantᅡ", a povestit mama unui copil. Magda Rutkowska, in varsta de 43 de ani.

Unii dintre copii au lesinat, in timp ce altii au inceput sa planga. In momentul in care alti elevi au mers sa ii ajute pe colegii lor aflati in stare de semiconstienta, preotul le-a ordonat sa stea linistiti, adaugand: "Dumnezeu intra in sufletele lor si il alunga pe Diavol". Unii copii atinsi de preot au inceput sa tipe, in timp ce altii au izbucnit in hohote de ras.

"A fost inspaimantator, aproape ca intr-un sanatoriu de psihiatrie", a spus un elev. "Unii dintre ei aveau convulsii, altii radeau isteric si altii tipau si plangeau. Preotul a spus ca ii purifica dar a fost prea mult pentru noi. In ziua urmatoare nu ne-am mai dus pentru ca eram speriati de ce se putea intampla", a adaugat el.

"Copiii nu sunt maturi din punct de vedere emotional pentru a experimenta o astfel de rugaciune", afirma psihologul scolar Halina Wysocka. "Metodele prezentate sunt similare celor ale sectelor religioase", a adaugat ea.

Un purtator de cuvant al Bisericii a declarat insa ca nu au primit nicio plangere pana in prezent, "prin urmare nu este nicio problema".