Papa Francisc, care a declarat recent ca si-ar dori sa mearga la o pizzerie "fara a fi recunoscut", a primit o pizza de la proprietarul unui restaurant din Napoli, care a alergat dupa papamobil pentru a-i face acest dar Suveranului Pontif, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Enzo Cacialli, proprietarul pizzeriei Don Ernesto, i-a livrat personal pizza Papei, duminica, in timp ce convoiul sau se deplasa prin Napoli. El a pregatit o pizza speciala pe care scria "Il Papa" si care era ornata cu rosii cherry galbene, simbolizand culoarea drapelului Vaticanului.

Cacialli poate fi vazut intr-o inregistrare video alergand cu pizza in mana, in timp ce Papamobilul se apropia. "Papa! Papa!", a strigat barbatul, apropiindu-se de vehiculul care il transporta pe Suveranul Pontif.

Papa Francisc a intins mana si a primit pizza, dupa care Cacialli a ridicat pumnul victorios, fiind aclamat de multime.

"I-am oferit pizza si, zambitor, mi-a spus "Multumesc"", a declarat pentru CNN Cacialli, care provine dintr-o familie care se ocupa in mod traditional cu prepararea pizzei.

El a povestit ca tatal sau a pregatit o pizza pentru presedintele american Bill Clinton, cand acesta a vizitat Napoli in 1994.

Cand Enzo Cacialli a aflat ca Papa Francisc va veni in Napoli, a decis sa calce pe urmele tatalui sau. "Sa oferi Papei o pizza pe care ai facut-o cu mainile tale este foarte emotionant. Este greu sa exprim valoarea acestui gest pentru un om pe care il iubim si il pretuim, pentru o persoana plina de umanitate", a declarat el. Cacialli inca asteapta sa afle daca Papei i-a placut pizza pe care i-a oferit-o.

Papa Francisc a declarat luna aceasta intr-un interviu ca si-ar dori ca intr-o zi sa poata iesi fara a fi recunoscut si sa mearga "la o pizza". "Singurul lucru care mi-ar placea ar fi sa ies intr-o zi, fara a fi recunoscut, si sa merg la o pizza, intr-o pizzerie", a afirmat el.