Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a prezentat scuze, dupa ce doi pompieri si-au facut selfie in fata unui centru comercial cuprins de flacari in orasul Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan, relateaza agentia Tass, in pagina electronica. Fotografia celor doi pompieri a fost publicata pe Internet vineri, la doua zile dupa incendiul izbucnit la centrul comercial Admiral, care s-a soldat cu 17 morti, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Personalul ministerului, pompierii si salvatorii care isi fac datoria cu riscul vietii nu ar trebui judecati dupa aceasta nebunie", a precizat ministerul marti. "Pompierii au salvat aproximativ 700 de persoane din incendiul de la centrul comercial", a adaugat Ministerul pentru Situatii de Urgenta.

Autoritatile din Republica Tatarstan au anuntat ca cei doi pompieri care si-au facut selfie in fata cladirii cuprinse de flacari au fost identificati si vor fi vizati de masuri disciplinare.

Saptesprezece persoane au murit in incendiul izbucnit la 11 martie la primul dintre cele trei etaje ale centrului comercial Admiral din orasul Kazan, care ulterior s-a prabusit.

Potrivit lui Andrei Rodighin, seful serviciului de presa de la Ministerul pentru Situatii de Urgenta din Tatarstan, primele echipe de pompieri au fost trimise pentru a incerca sa salveze oamenii prinsi sub daramaturi.

"Cel mai probabil erau oameni de afaceri care au trecut de cordonul de securitate al politiei si au intrat in cladire pentru a incerca sa-si salveze bunurile din flacari. Dupa aceea, cladirea s-a prabusit", a declarat Rodighin.