Cu o lungime de aproximativ 9 km, Hang Sơn Đoòng din Vietnam, este cea mai mare pestera din lume. In interiorul acestei se afla un rau si aceasta se poate lauda cu propriul sau microclimat. Fotograful Ryan Deboodt a creat un video in care incearca sa surprinda cele mai fascinate aspecte ale pesterii, noteaza Cnet.com.

Plimbare in cea mai mare pestera din lumeFoto: Captura Vimeo.com

Artistul si-a luat echipamentul (DJI Phantom 2 Vision-drona, Canon 6D si un GoPro Hero 4 Black) si a filmat in trei locatii diferite: la intrarea in perstera si la cele doua doline, care s-au format in lumina naturala, la km 2,5 si 3.5 in interiorul acesteia.

"Este incredibil de dificil sa exprimi in cuvinte cat de umimitoare este Hang Sơn Đoòng", a scris Deboodt pe blogul sau.

"De la marimea pesterii la cele doua doline unde viata plantelor se dezvolta in interior. Este cu adevarat o alta lume si ceva ce probabil nu poate fi experimentat in niciun alt loc din lume".

Echipa a petrecut 10 ore explorand pestera, ceea ce i-a permis lui Deboodt sa capteze fotografii uimitoare si un video de sase minute.

"Am fost foarte norocosi sa vedem razele soarelui in Hang En in dimineata in care am fost acolo. La inceput nu am crezut ca se va intampla pentru ca era noros si ceata", a scris Deboodt.

"Toti au vrut sa ne intoarcem inapoi la civilizatie, dar am vrut sa stau si un alt membru al echipei, Thanh a fost suficient de amabil incat sa ramana cu mine. Cand norii au disparut si razele soarelui au inceput sa se formeze, mi s-a taiat respiratia. A fost o priveliste absolut incredibila", a precizat fotograful.