Jeremy Clarkson a starnit noi controverse dupa ce a scris in editia din luna martie a revistei Top Gear ca taxiurile din Londra sunt conduse de straini care s-au nascut in alta parte si care miros a boala, relateaza The Guardian.

Jeremy ClarksonFoto: YouTube

"Haideti sa ne uitam la alternative ale masinii. Exista trenul, care este foarte scump. Apoi avem autobuzul, care este plin de boli si de betivi care vor sa isi bage un cutit in inima. Putem sa trecem cu vederea bicicleta, in mod evident, ceea ce ne lasa cu o singura optiune- sa lasam pe altcineva sa conduca", a scris Clarkson.

"In Londra, exista doua tipuri de soferi. Ai un tip care de abia a ajuns dintr-o tara de care nu ai auzit, a carui masina miroase a ulei de levantica si a boala, care nu stie unde merge si oricum nu ajunge acolo pentru ca isi pune combustibil in valoare de 2 lire", a adaugat Clarkson, care momentan este suspendat de BBC dupa ce a fost acuzat ca a lovit un producator.

"Apoi ai pe unul intr-un costum, intr-un Mecedes S-Class negru care stie unde merge si este politicos, dar te taxeaza cu aproximativ 7500 de lire pe kilometru", a mai spus Jeremy Clarkson.

Clarkson a criticat si zona de nord a Angliei, afirmand ca soferii trebuie sa se lupte pentru un loc de munca cu "o jumatate de milion de masini Dacia, inmatriculate in strainatate, care sunt conduse de oameni care nu au vazut asfalt in viata lor si care cred ca limita de viteza este cea maxima a masinii lui, "adica aproximativ 42 de km pe ora".

Jeremy Clarkson, gazda celebrei emisiuni auto "Top Gear", a fost suspendat saptamana trecuta de BBC, "in urma unei altercatii" cu un producator. Emisiunea a fost scoasa din programul de duminica, compania media britanica investigand incidentul.

BBC News relateaza ca Jeremy Clarkson a primit in luna mai anul trecut ceea ce el a numit un "ultim avertisment", dupa ce a fost acuzat ca a folosit un termen cu caracter rasist in timpul filmarilor la celebra emisiune auto.

La acel moment, prezentatorul "Top Gear" a declarat ca BBC i-a spus ca va fi dat afara daca va mai face "vreo alta remarca ofensatoare, oriunde, oricand"