Indianul Bhargav Narasimhan a intrat in Cartea Recordurilor Guinness, duminica, dupa ce a rezolvat cinci cuburi Rubik cu o singura mana in doar 1 minut, 23 de secunde si 934 miimi de secunda, noteaza Mediafax.

cub RubikFoto: Captura YouTube

In martie 2014, recordul mondial pentru rezolvarea unui singur cub Rubik fusese stabilit de un robot facut din piese Lego, conectat la un telefon mobil inteligent. Dupa un an, pe 1 martie 2015, tanarul indian Bhargav Narasimhan a stabilit un nou record Guinness, rezolvand simultan cinci cuburi Rubik, informeaza fr.news.yahoo.com.

In fata camerelor de filmat si a unui grup de sustinatori, degetele mainii sale stangi au alunecat cu dexteritate pe patratelele colorate ale cuburilor Rubik, care incepeau sa se alinieze cu o viteza incredibila.

Cu un aer detasat, cu mana dreapta in buzunar, dupa doar 1 minut si aproape 24 secunde, Bhargav Narasimhan, originar din orasul indian Chennai, a afisat un zambet triumfator: tocmai doborase precedentul record - un minut si 52 de secunde -, detinut de japonezul Tumu Tabuchi.

In varsta de 21 de ani, Bhargav Narasimhan a inceput sa se joace inca de la varsta de cinci ani cu aceste cuburi colorate din plastic, inventate in anii 1970. El s-a declarat fericit ca a stabilit un nou record mondial si spune ca a facut acest lucru pentru tara lui.

Tanarul indian, student la farmacie, detine deja peste 40 de recorduri nationale si doua recorduri asiatice pentru rezolvarea cuburilor Rubik cu o singura mana si a fost al treilea indian care a rezolvat un cub Rubik in mai putin de 10 secunde. Pasiunea lui pentru aceste cuburi pare sa fie o afacere de familie, deoarece sora lui, Deepshika, domina la randul ei competitiile feminine de profil organizate in India.